Postari recente

Cele mai cumpărate

Cum sa daruiesti cadouri neconditionat - 6 Metode demonstrate

Cum sa daruiesti cadouri neconditionat - 6 Metode demonstrate

Sa daruim cadouri neconditionat nu este chiar atat de simplu precum ne-am dori. Uneori daruitul cadourilor poate lua forma unei datorii ce trebuie indeplinita, ceea ce duce foarte usor la o senzatie de iritare.

In alte cazuri, daruim cadouri cu scopul de a primi ceva la schimb, chiar daca acel ceva este doar un simplu "multumesc" de la destinatar.

Cum putem invata sa daruim cadouri fara a a fi impovarati cu diverse ganduri de datorie sau fara a astepta ceva la schimb?

Pentru a invata cum sa daruiesti cadouri neconditionat, incepe prin a darui o parte din tine - dragostea sau aprecierea ta pentru cealalta persoana, demonstrata prin timpul dedicat cautarii unui cadou potrivit intr-o maniera grijulie, neasteptand nimic la schimb.

Urmeaza acesti 6 pasi simpli prin care te vor indruma sa daruiesti cadouri din suflet:


1. Lasa cadoul sa fie o surpriza

Un cadou care ti-a fost reamintit de nenumarate ori de catre destinatar nu este atat de incitant precum este un cadou surpriza.

Acest fapt nu inseamna ca nu esti liber sa daruiesti cadouri care stii ca cealalta persoana si le-ar dori.

Poti face aceasta bucurie prin simpla observatie a vietii celuilalt sau cunoscandu-i gusturile, nicidecum prin indemnuri insistente din partea celui care primeste cadoul.


2. Gandeste-te cu atentie ce anume cealalta persoana nu si-ar darui in nume propriu

Daca daruiesti articole pe care destinatarul cadoului obisnuieste sa si le cumpere destul de des, plimbandu-te pe acest "teritoriu personal" poate fi considerat invaziv sau o incercare de a-ti impune propriul stil.

Daca cunosti persoana foarte bine, vei stii ca acesta se descurca si fara micul tau ajutor :) Cauta in schimb cadouri care in mod normal nu si le-ar face din diverse motive (lipsa de banii, timp etc).

sedinta la spa pentru care nu ar fi avut timp, un tip de mancare noua pe care nu au incercat-o inainte, o pereche de pantofi pe care nu si-ar fi permis sa-i achizitioneze.

3. Gaseste un cadou care reflecta ce inseamna cealalta persoana pentru tine

Fii mandru de ce ai ales. Nu cumpara ceva doar pentru ca se afla in coltul cu articole reduse sau pentru ca este cel mai scump cadou dintr-un magazin. Pune efort, daruire si consideratie in alegerea sau crearea unui cadou. Daruind un cadou realizat chiar de tine sau un cadou personalizat, este o optiune de considerat si va aduce si mai mult "o parte din tine", asadar simte-te liber sa o faci.


4. Spune-i destinatarului intr-o maniera discreta faptul ca poate returna cadoul daca doreste, il poate schimba sau il poate dona, fara pareri de rau

Daca ai avut vreodata o experinta din copilarie cand o ruda a daruit familiei tale un cadou nepotrivit si a fost pomenit de catre acea persoana cand venea in vizita, vei stii cu siguranta ca simtul obligatiei poate transforma frumoasa experienta a daruiri unui cadou dintr-o placere, intr-o povara.


5. Tine cont de prezentare cadoului

Ambalarea si estetica cadoului va dezvalui simtul tau artistic si faptul ca te-ai preocupat ca acesta sa arate cat mai prezentabil in momentul in care il daruiesti. Pentru mai multe detalii despre cum sa impachetezi un cadou citeste acest articol ce contine tutoriale video cu diferite tehnici de ambalare.


6. Nu astepta nimic in schimb

Daruieste pentru ca iti doresti sa o faci. Daca nu iti doresti sa o faci, indicat ar fi sa-ti revizuiesti motivele pentru care o faci.

Nu te astepta sa primesti gratitudine, zambete sau ceva la schimb.

Cu toate ca orice persoana educata si manierata iti va arata o dovada de apeciere, vor exista momente cand reactia va intarzia sa apara. Acest fapt nu inseamna neaparat ca cel care a primit cadoul nu-l apreciaza sau respecta.

Uneori oamenii sunt rusinati, prea surprinsi, timizi sau nesiguri de sine pentru a reactiona intr-o maniera gratioasa.

Daca ai daruit cadoul din suflet, reactia lor sau lipsa de reactie nu ar trebui sa te deranjeze. Priveste dincolo de suprafata si vei vedea cu adevarat cum a fost primit cadoul :)


 

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*